Cum facem o hranitoare pentru pasari – varianta simpla

Pentru că tehnica intervine in fiecare domeniu, in fiecare lucru, iată că vă oferim și soluții pentru hrănirea puilor din curte fără a mai face zeci de drumuri și fără a vă mai apleca când le oferiți păsărilor hrana. Vom vorbi despre câteva soluții de hrănire a păsărilor de curte, realizând chiar de către voi alimentatorul pentru pui. Poate fi folosit fie afară, pe timpul sezonului cald, dar și-n coteț iarna.

 

 

GALERIE FOTO

 Aveți nevoie de următoarele materiale: fierăstrău, capace pentru inchiderea capetelor, tuburi de canalizare cu lungimea de cel puțin 1 metru, teu pentru canalizare.

Conducta va fi tăiată in trei părți: lungime de 70, 20 și 10 centimetri. Urmează asamblarea propriu-zisă: bucata de 20 cm este amplasată pe capac, având rolul de viitor jgheab, fixați o tee in partea superioară și vine rândul conductei de 70 cm, inchisă tot cu un dop. Partea de 10 cm este introdusă in deschiderea laterală a țăvii. Prin ea se va face hrănirea puilor.

Recomandare: Cele mai frumoase casute pentru pasarile din gradina voastra

Printr-o astfel de metodă, veți face și economie la hrană, deoarece puii nu o vor mai putea imprăștia pe pământ, dar veți avea și curățenie in curte. In plus, o astfel de tehnică asigură alimentarea a mai multor păsări. Nici voi nu veți mai face zeci de drumuri pentru a pune mâncare păsărilor, nu vă veți mai apleca. Chiar puteți pleca intr-un weekend să vă relaxați fără a vă mai face griji că lăsați puii fără hrană. Iată o serie de avantaje ale acestui mod de hrănire a păsărilor de curte.

Vezi si: Cele mai frumoase flori perene care iti vor transforma gradina intr-un colt de rai

Se mai poate face o cuvă de alimentare automată și de băut din canalul de canalizare. Se poate face din țeavă din plastic din PVC, cu diametrul, cel mai indicat, de 15 cm. Mai aveți nevoie de două prize și o tee. Lungimea va fi aleasă in funcție de necesitate. Se vor tăia două bucăți din conductă de 20 cm , respectiv 10 cm. Se vor interconecta cu o tee părțile mai lungi, fixate la capete cu capac. Partea de 10 cm va fi conectată la ramura teiului, aceasta fiind, practic, tava de alimentare.

Poate cel mai ușor tip de alimentator este cel făcut din sticlă de plastic și aveți nevoie de sticle de 1,5, 2 și 5 litri, precum și de un placaj solid. In ceea ce privește sticla de 1,5 litri, se taie partea inferioară, iar furajul este introdus prin ea. Se fac câteva găuri, aproximativ cinci, și cât mai aproape de gât, pe unde se va turna hrana. Se pune capacul. Totul estă pe un placaj. La fel se procedează și-n cazul celorlalte sticle, cea de 2 și 5 litri, doar că găurile din partea superioară vor fi mai adânci.

Vezi si: Cum construim un foișor de grădină cu grătar –  poze cu etapele pas cu pas

Astfel de alimentatoare pentru pui sunt necesare când aveți in curte un număr mare de păsări. In acest caz, este nevoie de câteva alimentatoare in primul rând pentru a nu prăpădi hrana, pe care puii o pot vărsa din clasicele vase. Bătându-se pe boabele de grâu, spre exemplu, păsările fie vor vărsa din hrană, fie vor intoarce castroanele invers și așa se pierd și alimentele. E bine ca intr-o curte cu multe păsări să ordonați și partea de hrană. In al doilrea rând, așa cum precizam inițial, puteți să nu mai duceți sarcina de a merge la câteva ore in curte pentru a pune alimente, să nu vă mai aplecați. Pur și simplu, umpleți alimentatoarele cu boabe și câteva ore bune, chiar și o zi, puteți sta liniștiți. O astfel de tehnică este indicată și pentru un mic concediu de două zile, când puteți lăsa totul ordonat și pleca să vă relaxați.

Recomandare: Uite cum poti construi un dus de gradina cu apa calda de la soare  – solutie low cost cu beneficii maxime

Au existat comentarii legate de acest mod de hrană cum că ar duce practic la o supralimentare și ar dăuna păsărilor. Nimic mai fals. Pentru a crește și pentru a se dezvolta, păsările au nevoie de hrană. Și atunci despre ce vorbim!? Eu zic să ne dați crezare și să treceți la muncă. Apoi, mergeți și relaxați-vă. Păsările vor fi bine!

sursa foto