Cresterea capsunilor in ghiveci – idei ingenioase de suporturi pe care le puteti face singuri

Tot mai multe persoane incep sa cultive in gradini fructe si legume deoarece vor sa fie siguri ca acestea nu au fost stropite cu diverse produse chimice. In plus, cresterea plantelor este o activitate placuta si relaxanta care va face sa petreceti mai mult timp in natura. Capsunile sunt printre fructele care se coc primele si sunt foarte apreciate atat de copii cat si de adulti. Chiar daca aveti o gradina foarte mica, sau doar o terasa, asa nu inseamna ca nu puteti sa va aveti propria recolta de fragi sau capsuni. In continuare va vom prezenta cateva idei de suporturi in care puteti sa cresteti capsuni si fragi pe care puteti sa le faceti acasa.

Suport capsuni din tabla

 


GALERIE POZEGustul inconfundabil al capsunilor le face sa fie unul din fructele cele mai solicitate atat pentru consumul fructelor proaspete cat si pentru prepararea dulceturilor, gemurilor sau prajiturilor. Aceste plante nu sunt pretentioase si pot creste chiar si in vase sau suporturi de diferite marimi. Astfel puteti pune rasadurile de capsuni in diferite recipiente reciclabile precum cutii sau vase de tabla, plastic sau lut. Puneti aceste vase pe terase, scari sau agatate de tavan si vor reprezenta adevarate decoratiuni atat atunci cand plantele infloresc cat si cand se coc fructele. Alte tipuri de suporturi sunt crearea unor gradini verticale din paleti sau scanduri de lemn sau din tuburi de plastic. Nu in ultimul rand puteti crea diferite straturi inguste, suprapuse pe mai mai multe niveluri, in care sa plantati fragii sau capsunile.

Vezi si: Folosirea boltarilor in amenajarea gradinilor – SUPER proiecte DIY pe care nu trebuie sa le RATEZI

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu suporturi pentru cresterea capsunilor si ca veti incerca sa va faceti si voi un astfel de suport.

Sursa foto