Cascade si fantani arteziene de gradina – cele mai frumoase modele

Gradina trebuie sa fie un loc de relaxare si de eliberare a stresului cotidian. Aici puteti sa va odihniti, sa cititi o carte sau sa luati masa alaturi de cei dragi. Gradina este si locul unde va puteti invita prietenii si familia la un gratar sau va puteti sarbatori zile de nastere sau de nume. Pentru persoanele care adora natrura, amenajarea gradinii este un proiect la care le face placere sa lucreze inca din primele zile de primavara. Pe langa plante, mobilier si decoratiuni, fantanile arteziene si cascadele sunt poate cele mai apreciate elemente ale unei gradini. In continuare va vom prezenta cateva fotografii cu cele mai frumoase fantani arteziene si cascade care speram sa va inspire.

 

Gradina cu iaz si fantana arteziana

 

 

GALERIE POZE

 Fantanile arteziene si cascadele reprezinta atractia principala a unei gradini in special pentru cei mici. Aceasta deoarece in aceste fantani se dezvolta un microclimat unde copii pot observa diferite plante, flori si insecte. Amenajarea unui fantani arteziene langa terasa poate aduce putina racoare in timpul zilelor caniculare. In plus, scurgerea apei creaza o atmosfera linistita, in care va puteti relaxa si elimina stresul. Intr-o gradina mai mare puteti amenaja un iaz, in mijlocul caruia sa asezati o fantana arteziana, iar pentru cele mai mici puteti folosi doar o mica cascada. Pentru cascade puteti folosi si diferite vase de lut sau ceramica din care apa sa se scurga. Nu uitati sa puneti in valoare aceste fantani sau cascade si noaptea, folosind becuri si lumini de diferite culori.

Speram ca aceasta colectia de fotografii v-a placut si ca luati in considerare sa va amenajati o fantana arteziana sau o cascada in gradina dumneavoastra.

Sursa foto: