Amenajarea unei pergole de lemn – idei si fotografii inspirationale

O pergola este o structura din stalpi si grinzi care nu are pereti sau acoperis. Aceasta structura este facuta in general din lemn poate avea diverse forme, cele mai comune fiind pergolele patrate, dreptunghiulare sau cele cu arcade. Cel mai adesea o pergola creaza o punte intre un spatiu inchis si terasa sau gradina, fiind o prelungire minunata si confortabila a unei case. Exista si pergole care sunt construite ca structuri separate in gradina, fiind atat un spatiu interesant de relaxare cat si o decoratiune deosebita care va fi atractia principala a gradinei. In continuare veti vedea o colectie de fotografii cu pergole din lemn care ar putea infrumuseta orice gradina.

Pergola din lemn

GALERIE POZEPergolele de lemn sunt o anexa interesanta care ofera un spatiu confortabil de relaxare in aer liber. Aceste pergole nu sunt costisitoare si se pot ansambla usor atat in gradina cat si pe terase sau in apropierea caselor. O astfel de pergola va poate oferi un spatiu umbros in zilele calduroase de vara cand nu vreti totusi sa stati in casa. Un acoperis retractabil si cateva perdele pot sa va protejeze de soare si sa va ofera mai multa intimitate, iar cateva flori sau plante agatatoare pot sa ajute la decorarea pergolei. Cu o iluminare deosebita, pergola poate fi spatiul ideal pentru o cina romantica in aer liber sau pentru o cina cu prietenii sau familia in serile cu cer senin.

Speram ca v-au placut aceste pergole din lemn si ca va doriti amenajarea unei astfel de structuri in gradina sau pe terasa voastra.

Sursa foto