Amenajarea unei gradini pe acoperis – idei deosebite care te vor inspira

Daca locuiti la bloc asta nu inseamna ca nu va puteti amenaja o gradina proprie. Cea mai simpla solutie este amenajarea unei gradini in balcon, dar daca sunteti indeajuns de norocos sa locuiti la ultimul etaj al unui bloc care nu este mansardat, atunci acela este locul ideal pentru amenajarea unei gradini. Pentru amenajarea unei gradini pe acoperisul blocului, trebuie va luati masuri de siguranta, fixand si ancorand bine toate elementele gradinii pentru a nu fi luate de vant sau furtuni. Va vom prezenta in continuare cateva idei superbe pentru amenajarea unei gradini pe acoperisul blocului care speram sa va placa.

 

Terasa cu canapele si arbori pe acoperis

 

 

GALERIE POZE

 

 Pentru crearea gradinii pe acoperis trebuie sa luati in considerare doua aspecte: unde si in ce veti planta florile si plantele decorative si cum va arata zona de relaxare. Pentru plante si flori puteti sa amenajati diferite suporturi sau straturi inaltate sau puteti sa folositi vase din lemn, ceramica sau metal. Acestea vor fi amplasate pe marginile terasei iar mijlocul va fi rezervat spatiului de relaxare. Pentru zonele de relaxare va trebui intai sa placati podeaua cu lemn, piatra sau gresie si apoi sa aduceti diferite piese de mobilier exterior. Puteti folosi canapele confortabile, mese cu scaune sau chiar banci construite din lemn langa straturile inaltate cu flori. Plantati diversi arbusti, arbori mai mici si flori cu un colorit divers care rezista la temperaturi ridicate si care va vor infrumuseta gradina de acoperis. Pentru un plus de intimitate puteti amplasa pe margine garduri vii, din lemn sau din sticla mata. Vezi si: Aranjamente cu flori si arbusti ornamentali pentru gradini impresionante

Speram ca v-a placut aceasta colectie cu fotografii cu gradini amenajate pe acoperis. Daca aveti o astfel de gradina nu ezitati sa ne trimiteti fotografii.

Sursa foto