Amenajarea gradinilor mici – idei interesante

Daca sunteti indeajuns de norocosi sa locuiti la casa, atunci va puteti bucura de natura pe tot parcursul anului. Chiar daca gradina dumneavoastra nu este foarte mare, asta nu inseamna ca nu poate fi frumoasa. Daca este amenajata si ingrijita acest mic spatiu poate fi locul dumneavoastra favorit in dupa amiezile sau in weekendurile cu vreme frumoasa. Folositi elemente decorative moderne sau clasice, amenajati alei sau carari si plantati flori, plante si arbusti. Cu cat designul este mai unic si inedit cu atat va fi mai apreciat. In continuare va prezentam o colectie de fotografii cu gradini de mici dimensiuni cu o amenajare deosebita care speram sa va inspire.

Gradina mica cu plante si gazon

 


GALERIE POZE

 Gradinile de mici dimensiuni se afla de obicei in spatele sau in lateralul casei si sunt o prelungire a terasei. De aceea designul gradinii este strans legat de cel al casei, putand sa foloseasca elemente decorative comune. Daca gradina de mici dimensiuni este marginita de un zid, acesta poate avea acelasi design ca si zidurile casei. Atunci cand casa foloseste un design exterior modern si gradina va avea alei cu forme curbate sau liniare din ciment sau placi de lemn. Aleile pot fi incadrate de pietris alb sau negru pentru a le pune in evidenta. Gazonul si plantele decorative trebuie sa se incadreze in decor, putand sa creeze anumite modele sau tiparuri. Arbustii si plantele decorative trebuie plantati pe margine pentru a masca zidurile sau gardurile si pentru a nu da impresia unui spatiu foarte aglomerat.

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu gradini mici si ca v-ati salvat cateva idei pentru amenajarea pe care urmeaza sa o faceti.

Surse fotografii