Amenajare gradina – 15 idei creative pur si simplu superbe

Vremea calduroasa ne imbie sa petrecem mai mult timp in aer liber, la terasa in parcuri sau in gradini. Persoanele care locuiesc la casa au posibilitatea sa se relaxeze in gradina pe tot parcursul zilei. Daca dimineata va puteti savura cafeaua pe terasa, dupa amiaza va puteti bronza pe un sezlong sau puteti sa va odihniti pe un hamac. Tot in gradina puteti servi seara cina in familie sau va puteti face siesta intr-un foisor. Pentru a va putea bucura de toate aceste momente va trebui sa va amenajati curtea si gradina si sa le transformati in adevarate spatii de relaxare. In continuare va vom prezenta cateva idei de amenajare a gradinii deosebit de frumoase si creative.

 

Gradina cu fantana rustica

 

 

GALERIE POZE

 

 Daca credeti ca amenajarea unei gradini trebuie sa fie foarte scumpa atunci va inselati. Multe dintre ideile pe care vi le prezentam in continuare sunt ieftine si le puteti face singuri fara sa apelati la o firma de amenajare exterioara si peisagistica. In plus, puteti folosi multe obiecte pe care le aveti in curte sau in garaj, care cu putina imaginatie pot devenit decoratiuni de gradina sau ghivece sau suporturi de flori. Astfel, butoaie, umbrele sau cauciucuri vechi se pot transforma in decoratiuni colorate care vor da viata gradinii voastre.

Vezi si: Idei interesante pentru amenajarea unei gradini de vis

Daca va plac lacurile sau iazurile va puteti amenaja unul in gradina chiar daca aceasta nu este foarte mare. Folositi pietre naturale, cascade, poduri sau fantani arteziene pentru un plus de originalitate. Rondurile cu flori multicolore, gradinile verticale sau suporturile de flori de diferite dimensiuni si culori vor transforma gradina dumneavoastra intr-un colt de natura la care ati visat.

Recomandare: Gradini spirala care pot infrumuseta orice spatiu

Speram ca v-au placut aceste idei de amenajare gradina si ca le veti distribui si prietenilor vostri.

Surse foto