Cum iti amenajezi gradina cu flori ieftin, rapid si mai ales aparte. Idei cu efect garantat.

V-ați gândit să decorați grădina, dar luați in calcul ceva ieftin, destul de rapid și, totuși, mai aparte. Parcă v-ați plictisit de simplele ghivece sau jardiniere! Noi vă oferim câteva idei interesante, unele foarte indrăznețe, pentru a planta florile. Vor atrage privirile musafirilor, dar vor infrumuseța și colțul vostru de grădină. In plus, grădina va fi mai animată și toți prietenii iși vor da seama de interesul acordat spațiului verde.

GALERIE FOTO

 Cărțile…la loc de cinste

Ce ziceți de ghivece in cărți? Da, am spus că ideile noastre vor fi …aparte. Dacă vă lasă sufletul să dați o altă intrebuințare unei cărți vechi, tot ce trebuie să faceți e să tăiați in mijlocul mai multor pagini ale cărții un pătrat sau dreptunghi unde veți planta floarea. Lăsați cartea cu coperțile deschise și o puteți amplasa chiar pe treptele casei sau pe o măsuță rustică din grădină. Se recomandă o carte cu multe pagini și plante suculente, cactuși, de mici dimeniuni. Sunt rezistente și se pliază perfect ideii.

Mașinuțele…la drum

Dacă tot am găsit o altă utilitate pentru cărți, de ce nu am face-o și cu mașinuțele de teren ce nu mai arată ca noi. In spatele mașinuței a cărei vopsea s-a mai dus pe ici pe colo așezați ghivece mici cu plante suculente și cactuși. Fie folosiți mașinile in decorarea grădinii, fie pe veranda casei.

Vezi si: Iata 15 tipuri de flori perene – Cu ele iti vei transforma gradina intr-un mic paradis!

Trunchiuri de copac pe post de jardiniere

Trebuie să menționez că ideea cu trunchiurile de copac scobite și folosite pe post de jardiniere nu e nouă. Sigur ați mai auzit de ea. Este insă o idee aparte și una foarte interesantă. Optați pentru trunchiuri de diferite lungimi, ținând cont și de suprafața grădinii. In acest caz, se pot folosi flori de câmp, dar și mușcate, petunii, clopoței, viorele, parfumatele garofițe.

Biciclete și roabe

Fie achiziționați direct din magazine jardiniere in formă de biciclete, fie utilizați chiar voi vechea și inutila bicicletă, un lucru e sigur: nu va trece neobservată. Trebuie revopsită și amenajată cu flori curgătoare, precum mușcatele sau petuniile. Dar sunt de efect și ierburile aromatice. De data aceasta, suportul tip bicicletă va sta in grădină, poate sprijinit de un gard.

Iarăși, roaba veche sau căruciorul pot fi jardiniere interesante. Umpleți-le cu flori curgătoare, in culori vi, și vor da o imagine wow propriei grădini. Pot fi din lemn sau fier, vopsite sau lăsate așa, rustice, vintage.

S-a răsturnat butoiul cu…panseluțe

O altă idee interesantă și aparte are in plin plan un butoi vechi, răstunat, din care se presupune că ies panseluțe multe și colorate. Practic, la baza unui copac, așezați un butoi răsturnat,umpleți-l parțial cu pământ și continuați să plantați panseluțe ca și cum ar ieși din recipient. Totul ține de imaginație. Și deSlicatelor panseluțe li s-ar potrivi și o jardinieră tip geamantan. Vechea valiză, deschisă, poate deveni un ghiveci plin cu panseluțe.Va fi de efect atât pe scara casei, pe verandă sau chiar in grădină.

Citeste si: Flori si plante ce dau culoare grădinii chiar și iarna – pentru gradini superbe indiferent de anotimp

Nu aruncați anvelopele

Anvelopele uzate pot fi extrem de utile in decorarea grădinii. Vopsiți-le și amenajați in interiorul lor flori minunate, precum trandafirii, iasomia. Iar ca modele, aveți de unde alege. Mai aparte este ideea de a suspenda un cauciuc de ramura unui copac, amenajând florile in interiorul părții inferioare a anvelopei. Merg de minune in acest caz iedera, trandafirii cățărători, iasomia. De asemenea, puteți aranja cauciucurile in formă de cănițe. Puneți unul peste altul, vopsiți-le cât mai atractiv, poate cu buline, iar dintr-un fier forjat decorați toarta pe care o fixați căniței. Și iată un aranjament floral aparte.

O anvelopă de tractor, fixată drept, in picioare, pe care ați decorat cifrele unui ceas, iar in mijloc acele, este iarăși un plus pentru grădină. Deasupra anvelopei fixați in dreapta și-n stânga alte două cauciucuri mai mici, pline cu flori. Avem o jardinieră tip ceas, foarte atrăgătoare și mai rar intâlnită.

Vezi si:Cum sa ai flori mai mari si mai dese la muscate

Să nu uităm de cizmulițele de ploaie, știți voi, cele vechi, pe care oricum doreați să le aruncați. Merg de minune tip jardiniere fixate in grădină, pe cărarea spre casă sau chiar pe treptele scării locuinței. De asemenea, se potrivesc postate și-n apropierea ușii de la intrarea in casă.

Interesante sunt și jardinierele din lemn, din bambus care in diferite culori și modele decorează frumos colțul vostru de grădină. Sperăm să vă incânte ideile noastre aparte de jardiniere, mai ales că v-am oferit și sfaturi legate de plantele ce se potrivesc fiecărui tip/model.

sursa foto