Alei de gradina – 15 idei inspirationale

De multe ori atunci cand ne gandim la amenajarea unei gradini nu luam in calcul si aleile sau cararile. Aleile joaca un rol important in aspectul general al gradinii si ar trebui sa respecte designul exterior. O casa si gradina cu arhitectura si elemente decorative rustice nu poate avea de exemplu alei moderne din placi lucioase de granit. Pe langa aspectul estetic, aleile trebuie sa indeplineasca si rolul functional de a usura accesul in diferite zone ale gradinii. In continuare va vom prezenta o colectie de 15 fotografii cu modele de alei de gradina clasice, moderne sau rustice care speram sa va inspire.

 

 

Alee gradina din piatra

 

 

GALERIE POZE

 

 Aleile unei gradini trebuie sa respecte dimensiunile gradinii si sa nu ocupe prea mult din spatiul verde iar formele lor pot fi atat curbate cat si liniare. Atunci cand alegeti materialele pentru o alee trebuie sa tineti cont de cateva aspecte. Aceste materiale trebuie sa reziste atat la temperaturile ridicate de vara cat si la inghet, viscol sau zapada. In plus aceste materiale trebuie sa asigure un mers confortabil si o aderenta buna, pentru a evita accidentele chiar si atunci cand afara ploua. Cel mai folosit material la crearea unei alei sunt pavajele care se gasesc in diverse forme si culori, care se combina pentru crearea unor modele sau mozaicuri. Alte materiale folosite sunt piatra, lemnul, caramida sau gresia. Cele mai reusite modele sunt cele care combina diferite materiale de culori diferite precum piatra sau lemnul.

Speram ca v-au placut aceste fotografii si ca v-ati ales deja un model favorit pe care sa il aplicati aleilor din gradina voastra.

 

Surse foto: