Alei de gradina –30 de fotografii care te vor unge la suflet. Preferata mea este cea din caramida….

Amenajarea oricarei gradini trebuie sa inceapa cu stabilirea si delimitarea cailor de acces din spatele sau din fata casei. Aleile si cararile trebuie astfel sa indeplineasca atat un rol functional de acces facil si confortabil in diferite spatii din gradina cat si unul decorativ de infrumusetare a gradinii. Atunci cand stabiliti dimensiunile aleilor si materialele pe care le veti utiliza va trebui sa tineti cont atat de marimea gradinii si de stilul de amenajare cat si de conditiile climatice din zona in care locuiti. In continuare va vom prezenta o colectie de fotografii cu alei de gradina cu o amenajare deosebita din care suntem siguri ca va veti putea inspira.

 

Alee margininta de lampi

 

GALERIE POZEO alee de gradina poate sa impresioneze atat prin forma si dimensiune cat si prin materialele si elementele decorative. Aleile cu linii drepte sunt potrivite in gradinile de mici dimensiuni in timp ce in gradinile mai generoase puteti folosi alei cu multe curbe sau cu forme mai deosebite. Cele mai utilizate materiale pentru aleile de gradina sunt pavajele sau pavelele care se pot folosi atat in amenajari rustice, cat si in cele clasice sau contemporane. Combinatiile de materiale sunt foarte populare in aceasta perioada astfel ca veti fi in trend daca veti amenaja o alee combinand dalele de piatra sau beton cu pietrisul de diferite culori. Si placile din lemn sau bucatile circulare din trunchiuri de copac pot ficombinate cu pietrisul alb, negru sau gri.

O alta combinatie la moda este cea in care se combina dalele din piatra sau beton cu gazonul, creand astfel un decor modern si natural in gradina. Pentru decorarea aleilor puteti folosi lampi cu forme si culori interesante sau straturi de flori si arbusti decorativi. De asemenea, si materialele vechi precum caramizi de la cladiri daramate vor putea sa fie folosite si pentru placarea unor alei.  Daca va doriti o alee cu decoratiuni colorate puteti folosi capace din plastic de la sticle de apa si suc iar pentru maginirea aleilor puteti utiliza sticlele din sticla in nuante mai deosebite precum albastru sau mov.

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu amenajari interesante ale aleillor si cararilor din gradina si ca le veti distribui si prietenilor vostri de pe Facebook care apreciaza designurile exterioare originale.

Sursa foto