28 de Idei pentru un dus racoritor in gradina ta

Chiar daca nu aveti o piscina asta nu inseamna ca nu puteti sa va racoriti in timpul verii atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate. Daca majoritatea gradinilor au cascade, rauri sau mici iazuri, in jurul carora sunt amenajate spatii de relaxare, astazi va vom propune o solutie mai noncomformista. Este vorba de amenajarea unui dus in aer liber, fie pe o terasa inchisa din spatele casei, intr-un colt al gradinii sau intr-un spatiu mai retras unde puteti avea nivelul de intimitate necesar. In continuare va vom prezenta o colectie de fotografii cu diferite tipuri de dusuri amenajate in aer liber.

 

Cabina mare de dus

 

GALERIE POZETerasele inguste din spatele casei care sunt marginite de ziduri inalte pot reprezenta locul ideal de amenajare a unui dus in aer liber. Pentru podea veti putea utiliza placi de ciment, scanduri de lemn sau pietre de rau, iar daca spatiul va permite puteti sa montati si o mica chiuveta cu oglinda. Peretii vor putea fi placati cu piatra naturala de diferite marimi. Daca nu aveti o astfel de terasa, ve veti putea amenaja o cabina de dus mica cu forma patrata sau una mai mare cu forma circulara.

Citeste si: Idei de amenajare a gradinii pentru cei lenesi. Nu are nevoie de ingrijire, creste singura si este atat de frumoasa!

O cabina de dus rustica va putea sa aiba peretii din bambus si para de dus prinsa de un copac uscat iar un dus de lux in gradina va avea si o cada mare in care sa va racoriti atunci cand vremea este caniculara. Alte idei interesante sunt utilizarea unor placi de surf pentru amenajarea unei cabine de dus, sau instalarea dusului sub o arcada cu flori cu un miros incantator. Pentru a va asigura tot confortul de care aveti nevoie, veti putea sa amenajati o mica banca in cabina de dus si cateva rafturi pentru sampoane, geluri de dus sau alte creme. Nu uitati de cuierele sau suporturile pentru haine si prosoape.

Vezi si: Spatii de relaxare in gradina – SUPER IDEI INGENIOASE

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu dusuri amenajate in gradina si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza amenajarile originale sau cele deosebite.

Sursa foto