24 de solutii practice pentru depozitare in gradina

Masinile si sculele pentru ingrijirea si curatarea gradinii dar si bicicletele, tricicletele si alte masinute folosite de copii necesita spatii generoase pentru depozitare. Daca aveti un garaj prea mic si nu aveti un spatiu suficient de mare pentru amenajarea unei magazii atunci veti fi nevoiti sa folositi diferite metode pentru protejarea acestora de umezeala, caldura si intemperii. Curtea si gradina va avea astfel un aspect mai ingrijit iar sculele si jucariile copiilor vor avea o durata mai lunga de viata datorita faptului ca vor fi pastrate in spatii uscate. In cele ce urmeaza va vom prezenta o colectie de fotografii cu solutii de depozitare pentru curte si gradina care vor fi o buna sursa de inspiratie pentru persoanele care locuiesc la casa.

 

Cort biciclete

 

GALERIE POZEIngrijirea si curatarea curtii si gradinii necesita utilizarea unor unelte, scule, furtune si echipamente speciale care trebuie depozitate in spatii ferite de caldura si intemperii. Una dintre cele mai simple solutii este sa faceti un suport pentru lopeti, harlete, furtune si stropitori dintr-un palet de lemn prins de peretele din garaj sau magazie. O alta solutie este folosirea unor dulapuri sau comode vechi pentru depozitarea in mod organizat a sculelor si uneltelor de mici dimensiuni.

Vezi si: Amenajarea gradinilor inguste – fotografii si idei inspirationale

Galetile si stropitoarele mai pot fi depozitate in mici cutii de lemn care pot fi folosite si ca un suport pentru ghivecele cu flori in timp ce manusile si clestii vor putea fi pastrati intr-un suport cu multe buzunare. Pe terasa puteti amenaja un spatiu mic de depozitare suspendat pe un perete, care se poate transforma intr-o masa plianta atunci cand aveti invitati. Amenajarea unei mici magazii din lemn lipite unul din peretii casei poate sa fie o alta solutie pentru crearea unui spatiu de depozitare al uneltelor si sculelor pentru gradina.

Citeste si: Gradini frumoase amenajate in balcon – mici oaze de verdeata

Mingile, paletele sau alte jucarii ale copiilor vor putea di depozitate in niste galeti de tabla amplasate pe rafturi metalice iar masinutele si jucariile vor putea fi adapostite intr-un cort cu cadru metalic si acoperis din policarbonat. O alta solutie interesanta de depozitare a jucariilor copiilor dar si a paturilor si pernutelor folosite pe terasa sunt bancile cu lada de depozitare. Pentru bicicletele copiilor sau ale adultilor puteti achizitiona un cort special de la magazinele specializate sau puteti sa va amenajati o magazie mica cu usa glisanta.

Vezi si: Proiecte DIY pentru gradina realizate din obiecte reciclate vechi

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu solutii utile de depozitare pentru curte si gradina si ca le veti distribui si prietenilor vostri de pe retelele de socializare care apreciaza ideile ingenioase care pot fi puse in practica foarte usor.

Sursa foto