15 idei SUPER TARI pentru amenajarea unei terase cu gratar

Foarte multe persoane care locuiesc la casa doresc sa isi amenajeze un spatiu pentru pentru gratar pe terasa unde sa poate prepara diferite feluri de carne si legume pentru familie si prieteni. Configuratia teraselor si a gradinilor, face ca de multe ori amenajarea acestui spatiu sa fie destul de dificila iar pentru a va ajuta va vom prezenta cateva idei care speram ca va vor ajuta.

Gratar pe terasa placata cu lemn

GALERIE POZE  1. Bucatarie pe terasa

Amenajati o mica bucatarie pe terasa unde pe langa gratar sa aveti o chiuveta dar si cateva rafturi si sertare pentru farfurii, tacamuri si pahare.

  1. Gratar pe terasa cu acoperis retractabil

De cele mai multe ori in apropierea gratarului se amenajeaza si spatiul pentru servit masa, insa pentru a putea sa il folositi chiar si atunci cand vremea este caniculara, puteti amenaja pe terasa o pergola cu acoperis retractabil.

  1. Gratar pe terasa ingusta

Daca terasa este ingusta si nu aveti loc pentru o masa mare, puteti amenaja un spatiu cu banci care va putea fi folosit de catre membrii familiei sau invitati.

  1. Masa din ciment

O alta solutie ingenioasa este amenajarea unei mese din beton in apropierea gratarului in mijlocul careia sa plantati un copac care sa va asigure umbra in zilele calduroase

  1. Gratar in gradina

Daca aveti o gradina mare, puteti sa va amenajati un spatiu pentru gratar in gradina la umbra unor copaci mai mari.

  1. Gratar incorporat in insula

Amenajarea unei insule pe terasa poate fi o solutie eficienta de maximizare a spatiului disponibil. Pe una din lateralele insulei va putea fi incorporat gratarul iar pe cealalta barul unde veti putea servi preparatele delicioase din carne.

  1. Televizor langa gratar

Daca va place sa urmariti competitiile sportive si nu vreti sa le pierdeti atunci cand faceti un gratar atunci puteti monta un televizor pe terasa.

  1. Gratar in foisor

Amenajarea unei bucatarii exterioare se poate face si in foisorul sau sub pergola din gradina.

  1. Gratar incastrat in perete

Daca va reamenajati terasa si doriti sa aveti un spatiu special pentru gratar atunci pentru sa il incastrati intr-unul dintre peretii terasei.

  1. Lumini pe terasa

Pe timpul verii, este indicat sa preparati carnea la gratar mai pe seara atunci cand vremea se mai racoreste insa pentru aceasta veti avea nevoie de un sistem de iluminare bun pentru terasa.

Sursa foto