15 idei de amenajare a unei bucatarii perfecte de vara – te vor uimi !!!

Daca locuiti la casa si va place sa petreceti timpul pe terasa sau in gradina atunci puteti lua in considerare construirea unei bucatarii de vara. Prin amenajarea unui astfel de spatiu veti putea sa inlocuiti gratarul simplu de pe terasa cu o zona de preparare si servire a mesei in aer liber. Bucatariile de vara pot sa fie amenajate atat pe terase in apropierea caselor cat si in gradina intr-un foisor sau sub o pergola de mari dimensiuni. In cele ce urmeaza va vom prezenta o colectie de fotografii cu bucatarii frumoase de vara din care speram ca va veti putea inspira daca doriti sa va amenajati un astfel de spatiu pe terasa sau in gradina voastra.

 

Bucatarie eleganta de vara

 

GALERIE POZEIn amenajarea unei bucatarii de vara va trebui sa tineti cont de cateva aspecte, iar alegerea unei locatii potrivite este cea mai importanta dintre acestea. Bucataria de vara va trebui sa ofere atat un acces facil in casa dar si o priveliste frumoasa asupra gradinii. Incercati sa construiti bucataria cat mai departe de calea de acces pentru a avea parte de intimitate si asigurati-va ca fumul de la gratar sau cuptor nu va ajunge cu usurinta in spatiile de locuit.

Recomandare: Idei de amenajare a unei bucatarii exterioare pe terasa sau in gradina

Odata aleasa locatia, puteti stabili si dimensiunile si structura bucatariei, in functie de bugetul disponibil. Pentru un buget mai restrans, bucataria poate fi amenajata sub o pergola din lemn pe terasa casei iar pentru bugete mai generoase puteti sa amenajati bucataria in gradina intr-un foisor de mari dimensiuni.

Pe langa gratar, o bucatarie de vara poate sa fie prevazuta si cu un cuptor pe lemne, cu un blat pentru prepararea mesei sau cu un mobilier pentru depozitarea vaselor si tacamurilor. O bucatarie moderna de vara va putea sa fie prevazuta si cu o chiuveta sau cu frigidere pentru depozitarea bauturilor racoritoare care vor fi servite invitatilor.

Recomandare: Sfaturi practice pentru amenajarea unei bucatarii de vara

Majoritatea bucatariilor de vara sunt prevazute si cu zone de servire a mesei cu bar sau cu mese cu banci sau scaune. O bucatarie deosebita poate sa aiba amenajat si un semineu sau un foc de tabara decorativ in jurul caruia sa va strangeti in serile cu vreme mai racoroasa. Un sistem de iluminare eficient va va permite utilizarea bucatariei de vara pana la ore tarzii din noapte.

Recomandare: Gratare din caramida – V-am pregatit 16 modele simple din care sa va inspirati

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu bucatarii de vara cu designuri originale si ca le veti distribui si prietenilor vostri de pe Facebook sau Instagram carora le place sa se relaxeze in aer liber.

Sursa foto